Mostrant els resultats de 91 a 100 de 119

18-05-2017 La càtedra Divalterra celebra una jornada en la UPV sobre modernització d'àrees industrials

El 18 de maig va tenir lloc en un abarrotat Saló d'Actes de l'edifici NEXUS de la UPV, una interessant Jornada organitzada per la Càtedra DIVALTERRA – UPV, sobre GESTIÓ, MODERNITZACIÓ I PROMOCIÓ DE LES ÀREES INDUSTRIALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA.

L'obertura de l'Acte va comptar amb la presència de Francisco Mora Mas, Rector de la Universitat Politècnica de València, Rafael Climent González, Conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i Jorge Rodríguez Gramage, President de la Diputació de València

A continuació va tenir lloc una interessant taula rodona sobre l'Avantprojecte de Llei de la Generalitat, de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana, moderada per Juan Jaime Cano Hurtado, Director de la Càtedra DIVALTERRA amb la participació de Diego Maciá Antón, Director General d’Indústria i Energia, Robert Raga Gadea, Alcalde de Riba-roja de Túria, Antonio Martínez Gómez, Gerent de PIMESA, i Miguel Muñoz Veiga, Degà del Col·legi Oficinal d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana (COIICV)

+info: web Divalterra

 

 

10-05-2017 Divalterra conclou la primera ronda de sessions formatives del programa Xarxa ADL

Divalterra ha conclós una série d'accions formatives per a més de 170 Agents de Desenvolupament Local de la província amb l'objectiu que coneguen les eines digitals de gestió i promoció que s'inclouen en el Projecte Red RED-Xarxa d’ADLs.

En total, són ja 125 les entitats que s'han adherit a la Xarxa d'Agències de Desenvolupament Local impulsada per la Diputació de València a través de Divalterra, de les quals 107 són ajuntaments. La resta ho composen 15 mancomunitats, una associació de municipis, una empresa pública i una entitat d'àmbit territorial inferior al municipi.

Jornades formatives
Durant els mesos de març, abril i maig s'han desenvolupat set accions formatives que han tingut lloc a Ontinyent (Mancomunitat de la Vall d'Albaida), Canals, Faura (Mancomunitat de les Valls), Villar del Arzobispo (Mancomunitat La Serranía), Alzira (Mancomunitat Ribera Alta), Utiel (Mancomunitat Tierra del Vino) i València.

La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha destacat “el gran acolliment que ha tingut el programa Xarxa ADL”, i ha apuntat que “224 municipis es beneficiaran directament o a través d'entitats supramunicipals d'aquesta xarxa de treball que ja té una cobertura poblacional d'1,2 milions d'habitants”.

Per la seua banda, el director de l'Àrea d'Estudis i Planificació Estratègica, Miguel Ángel Ferri ha indicat que “aquesta iniciativa contribueix a la millora contínua dels serveis que presten les AEDL per a impulsar el desenvolupament local, generant sinergies, recolzant el seu treball de forma proactiva, facilitant recursos adaptats a les seues necessitats i fomentant la seua especialització professional, amb l'objectiu de maximitzar la qualitat dels serveis que es presten, tant a la ciutadania com als emprenedors i empreses, optimitzant l'eficiència i l'impacte dels seus resultats a partir del treball en xarxa i la generació d'economies d'escala”.

D'altra banda, assenyala “que s'està treballant amb la Conselleria d'Economia i amb les Universitats per a posar a disposició estudis i recursos sobre el desenvolupament local en el nostre territori”.

Durant les sessions formatives s'ha realitzat un ampli repàs dels serveis que Divalterra ofereix als ADL, tant pel que fa a assessorament tècnic per a la posada en marxa d'iniciatives lligades al desenvolupament local i la generació d'informes i estadístiques, com en la part relacionada amb les eines online dissenyades per a la Red ADL. En elles, els tècnics han tingut l'oportunitat de traslladar a les seues propostes de millora, que seran estudiades per a la seua possible incorporació en noves versions de l'eina”.

En aquest sentit, cal destacar que la integració en la Xarxa d'ADL que promou la Diputació de València a través de la seua empresa pública Divalterra suposa la posada a la disposició de manera totalment gratuïta per a les entitats participants de diverses plataformes de gestió i promoció del desenvolupament local.

D'una banda, el portal web www.divaladl.es, que compta amb informació d'interés sobre creació d'empreses, ocupació i gestió empresarial, i versions locals per a cada entitat adherida al projecte.

D'altra banda, la galeria empresarial online www.galeriaempresarial.es, que serveix per a promocionar les empreses de cada territori i compta amb versions locals per a cada membre de la Xarxa.

I, finalment, una potent intranet per al personal tècnic ADL de la província, que inclou un canal de comunicació, fòrums de debat tècnic i un sistema de gestió assistida per processos que permet oferir de manera àgil i altament especialitzada les respostes a les qüestions plantejades per les persones que es dirigeixen a l'ADL a la recerca d'assessorament, així com completes memòries d'activitat de cada agència.

Servici municipal
El Projecte Red dóna servici a 224 municipis, 107 directament a través dels seus ajuntaments i 117 a través d'entitats supramunicipals. Així mateix, en l'actualitat una dotzena de localitats s’hi troben en tràmits d'adhesió a la Xarxa.

D'aquesta manera, Divalterra continua apostant pel desenvolupament d'iniciatives que contribueixen al desenvolupament socioeconòmic dels municipis valencians, tal com recull el seu objecte social.

10-05-2017 L’AJUNTAMENT I FEVECTA CONVENIAN L’ASSESSORAMENT GRATUÏT I LA FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS QUE OPTEN PER LES COOPERATIVES.

El municipi compta amb 22 cooperatives de treball, moltes de les quals s’han creat gràcies a la col·laboració d’ambdues entitats.

L’Ajuntament de Quart de Poblet i la Federació Valenciana de Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA) han ampliat la col·laboració que van iniciar en 2012, signant un nou conveni pel qual no solament qualsevol persona de Quart interessada a muntar un negoci podrà ser assessorada gratuïtament i acompanyada en tots els tràmits necessaris per a la constitució de la seua iniciativa empresarial sota la fórmula cooperativa, sinó que també es podrà accedir a multitud de recursos de formació i informació per a millorar les perspectives d’èxit d’aquestes iniciatives d’autoocupació. La signatura ha sigut subscrita per l’alcaldessa, Carmen Martínez, i pel president de FEVECTA, Emilio Sampedro.

La relació entre ambdues entitats es remunta a l’any 2012, quan es va signar el primer conveni en el marc del Pla d’Ocupació Local, amb l’objectiu de generar llocs de treball en el municipi. “En l’Ajuntament de Quart de Poblet portem des de 2008 incrementant les partides pressupostàries destinades al foment de l’ocupació i l’autoocupació i, en aquest sentit, el conveni amb FEVECTA ha tingut una important repercussió, per la qual cosa enguany hem optat per ampliar-ho, dotant-ho econòmicament per primera vegada, i introduint un paquet de quatre xarrades per a col·lectius amb majors dificultats d’inserció laboral, principalment, i un curs de gestió bàsica cooperativa, que s’uneixen al programa d’assessorament gratuït a emprenedors i emprenedores”.

Des de la Regidoria d’Ocupació i Promoció Econòmica, que dirigeix Juan Medina, s’ofereixen també altres serveis dirigits al foment de la iniciativa emprenedora, com els vivers d’empresa (cessió d’un local durant un any a cost zero), els microcrèdits o les ajudes a l’autoocupació.

Per la seua banda, Emilio Sampedro ha destacat que “la col·laboració amb l’Ajuntament de Quart i els tècnics del seu Centre d’Ocupació i Desenvolupament ha sigut sempre molt positiva i fructífera. No en va en l’actualitat existeixen 22 cooperatives de treball en el municipi dedicades a activitats diverses i moltes d’elles són el resultat d’un treball coordinat entre ambdues entitats. Ara amb la signatura d’aquest conveni anem a reforçar encara més aquesta col·laboració per a augmentar el nombre d’actuacions dirigides a les persones que desitgen emprendre un projecte”.

En l’actualitat, a partir de dues persones i una inversió inicial de 3.000 euros es pot constituir una cooperativa de treball a la Comunitat Valenciana. Sobre la idoneïtat i avantatges d’aquesta fórmula empresarial com a opció de emprendimiento s’ha referit el president de FEVECTA. Segons ha destacat, “hi ha moltes raons per a recolzar la iniciativa empresarial i emprenedora mitjançant la creació de cooperatives perquè s’ha comprovat que és una fórmula d’ocupació estable i de qualitat que ha resistit la crisi millor que altres fórmules, a més de disposar d’una ordre anual d’ajudes específica de la Generalitat Valenciana i un règim fiscal propi més avantatjós”.

08-05-2017 Més de 50 ADL es formen a València en l'ús de les ferramentes online de XarxaADL

Amb la sessió celebrada el 4 de maig al Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, Divalterra ha format ja a més de 150 tècnics ADL per a donar-los a conèixer els sistemes web de gestió i promoció del desenvolupament local que posa a la seua disposició a través del projecte RED.

La sessió, després de la benvinguda del Director-Gerent del Centre d'Artesania, Miquel Clemades, va comptar amb la presència de Miguel Ángel Ferri, Director de l'Àrea d'Estudis i Planificació Estratègica, i Josep Melero, Director de l'Àrea de Promoció Econòmica de la empresa pública de la Diputació de València

08-05-2017 Alzira organitza la 1a edició de la seua BIOSFIRA

Biosfira és un esdeveniment per promocionar i divulgar els beneficis de viure de forma sostenible i cuidant el medi ambient que es celebrarà del 19 al 21 de maig al Parc de l'Alquenència d'Alzira.

Al llarg tot el cap de setmana esdevindran diverses activitats, com a venda de productes ecològics, exposició d'articles relacionats amb les energies renovables, mobilitat, biocostrucción o salut, bellesa i artesania. 

Els menuts també tenen cabuda en Biosfira a través de l'espai creat especialment per a ells, BIOPEQUES, on gaudir de multitud d'activitats.

Concerts, conferències, tallers, i activitats entorn a la vida saludable (ioga, tai chi, passejos amb bicicleta, feng shui,ect), Serà una trobada per la sostenibilitat, en un ambient lúdic-festiu. 

Consulta tota la informació sobre BIOSFIRA ací.

05-05-2017 FauraArt persenta la seua quarta edició

La reivindicació del paper de la dona en la societat, dels seus drets, i la seua lluita per la igualtat i la llibertat serà l'eix sobre el que gire la quarta edició de FaurArt, que tindrà lloc els dies 13 i 14 de maig. Per eixe motiu, en esta ocasió, el Festival de Teatre i Arts al Carrer es presenta sota el títol "Amb ulls de dona". I és que la mirada femenina serà la nota predominant en tots els espectacles de teatre, dansa i música que s'oferiran als carrers i places de Faura.

Els parcs de la Rodana i de la Canaleta, el carrer Avelina Taberner, la plaça mestre Enric Garcés i les places de l’Hostal, Major i del Mercat, entre altres, es convertiran novament en escenaris del festival. De manera que l'art i l'entreteniment tornaran a estar present en cada racó del poble.

L'Ajuntament serà qui sufrague íntegrament este projecte igual que l’any passat,  encara que, com en les edicions passades, també podran col·laborar tots aquells negocis dels municipis de Les Valls i particulars que vulguen fer una donació, o formar part de l’equip de voluntariat Amics de FaurArt.

03-05-2017 Moncada acull l'11 de maig una jornada sobre projectes europeus

11/05/2017 MONCADA 18:30h

Saló de Plens de l´Ajuntament (c/Major, 63)

Jornada gratuïta

Dirigit a empreses, comerços, associacions empresarials i comercials, técnics del desenvolupament local, etc.

Inscripció per e-mail a luisroberto@msusau.es

DESCARREGAR PROGRAMA I CARTELL

02-05-2017 Divalterra forma a una jornada a Alzira a més de 40 ADL sobre l'ús de ferramentes de gestió

La jornada, organitzada per la Diputació de València a través de la seua empresa pública Divalterra, ha servit per a donar a conèixer en profunditat les possiblitats de les ferramentes de gestió tècnica i promoció del desenvolupament local que les entitats adherides al projecte RED poden fer servir gratuïtament.

29-04-2017 FAURART PRESENTA LA SEUA IV EDICIÓ. Festival de Teatre i Arts al Carrer a Faura!!

La reivindicació del paper de la dona en la societat, dels seus drets, i la seua lluita per la igualtat i la llibertat serà l'eix sobre el que gire la quarta edició de FaurArt, que tindrà lloc els dies 13 i 14 de maig. Per eixe motiu, en esta ocasió, el Festival de Teatre i Arts al Carrer es presenta sota el títol "Amb ulls de dona". I és que la mirada femenina serà la nota predominant en tots els espectacles de teatre, dansa i música que s'oferiran als carrers i places de Faura.

Els parcs de la Rodana i de la Canaleta, el carrer Avelina Taberner, la plaça mestre Enric Garcés i les places de l’Hostal, Major i del Mercat, entre altres, es convertiran novament en escenaris del festival. De manera que l'art i l'entreteniment tornaran a estar present en cada racó del poble.

L'Ajuntament serà qui sufrague íntegrament este projecte igual que l’any passat,  encara que, com en les edicions passades, també podran col·laborar tots aquells negocis dels municipis de Les Valls i particulars que vulguen fer una donació, o formar part de l’equip de voluntariat Amics de FaurArt.

21-04-2017 Més de 100 entitats s’adhereixen a la Xarxa d’ADLs de la Diputació de València

Les entitats adherides tenen a la seua disposició un conjunt d'eines telemàtiques amb continguts especialitzats, així com servei d'assessorament i subministrament d'informació estadística facilitats per Divalterra.

Per a donar a conéixer aquestes aplicacions s'han programat set jornades formatives en diferents punts de la província, a les quals s'han inscrit més de 150 responsables de les ADL

+info: nota de premsa Dival.es i Divaladl.es