En data 9 de febrer de 2018, es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 8231, l’Ordre 3/2018, d’1 de febrer, de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les ajudes per a la cooperació en el marc del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

L'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, mitjaçant Resolució de 15 de maig de 2019 ha convocat per a l’exercici 2019 ajudes per a la cooperació en el marc del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020:

  • per a projectes de cooperació relacionats amb la valorització de restes vegetals en experiències d’agrocompostatge o d’altres, la finalitat de les quals siga evitar l’ús del foc per a l’eliminació de restes agrícoles (DOGV).
  • per a projectes de cooperació relacionats amb experiències innovadores i sostenibles, entre productors i centres d’investigació amb cultius adaptats al canvi climàtic i produïts amb models agroecològics (DOGV).

 

Qui pot sol·licitar les ajudes?

Resulten BENEFICIARIS, i per tant, podran sol·licitar les subvencions objecte de regulació, els operadors del sector agroalimentari, persones físiques o jurídiques, públiques o privades, que conformen un Equip d'innovació i presenten un projecte pilot per al desenvolupament de nous productes, tècniques, processos i tecnologia.

Pel que respecta a la cuantía de l'Ajuda: el percentatge de subvenció a concedir sobre la base de l'import total del cost/gaste admés com a auxiliable serà d'un 40%. No obstant això, aquest percentatge podrà ser del 80% en el cas de projectes presentats per entitats públiques.
Si bé l'import màxim per projecte no superarà els 80.000 euros.

Quan poden sol·licitar-se les ajudes?

Serà de 15 dies hàbils a comptar des de l'endemà al de la publicació (DOGV núm. 8552 21/05/2019). Pel que inicia el 22 de maig i *fianliza el 5 de juny de 2019