Focus Pime i Empreniment és una iniciativa promoguda i finançada en anys anteriors per la Generalitat Valenciana, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dins de la seua política de suport al empreniment i la pime, i ha comptat amb el cofinançament dels fons FEDER de la Unió Europea, dins del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020. Enguany està previst sol·licitar el finançament del IVACE-Generalitat Valenciana i FEDER-Unió Europea.

El consumidor, cada vegada més informat i preocupat per la seua salut, demanda aliments més naturals i que contribuïsquen al seu benestar.  A açò se sumen les cada vegada més estrictes exigències legals quant a novel food, seguretat alimentària i protecció del consumidor (frau).

Açò suposa una oportunitat per al sector agroalimentari i la biotecnologia es converteix en un factor clau per a aprofitar-les.

La present jornada abordarà aspectes relatius a l'entorn competitiu des de la perspectiva biotecnològica, així com experiències basades en l'aplicació de la tecnologia per a diferenciar-se en el mercat.

Tot açò amb l'objectiu de generar un fòrum de discussió i de networking que permeta als assistents conèixer com la biotecnologia pot contribuir a millorar els seus productes, processos i serveis.

DIRIGIT A: Investigadors, Emprenedors, Startups, Científics, Empreses i Públic en general interessats a conèixer les aplicacions i innovacions aportades per al BIO al sector Agroalimentari.


PROGRAMA:

09.45 - 10.00h Recepció dels Assistents

10.00 - 10.15h Bienvenida per part dels organitzadors de la jornada.

 10.15 - 11.30h Mesa Redona: “Entorn competitiu: legislació i mercat”

-  Marc normatiu per al desenvolupament i registre de biofertilizants i biopesticides.

-  Innovacions biotecnològiques en el desenvolupament de nous aliments. Novel food i normativa OGMs. AECOSAN.

- El consumidor i la biotecnologia en els aliments. Cristina Jodar. AINIAFORWARD

11.30 - 12.00h Cafè Networking

12.00 - 13.15h Mesa Redona: “Innovació biotecnològica al servei del sector agroalimentari”

- Reducció de residus en pesticides, el control biològic de plagues i les noves varietats de fruits. IVIA

- Innovació en producte. Experiència empresarial. Nous bioproductes per al camp. IDAI NATURE

- Innovació en procés. Productes alimentaris obtinguts mitjançant fermentació controlada, l'exemple del vi. IATA.

-  Innovació Tecnològica. Paper de la biotecnologia en l'obtenció, estabilització i validació d'ingredients funcionals. Begoña Ruiz. AINIA

13.15 - 13.45h Ponència: La protecció del consumidor: seguretat alimentària i frau.  Roberto Ortuño. AINIA

13.45h - Clausura de la jornada



Clic ací per a: 

<<< Inscripció gratuïta a la jornada >>>