Aquesta zona de Xàtiva s'afegeix a la resta d'aprofitaments apícoles disponibles en concessió gratuïta publicats a https://divaladl.es/va/noticia/ver/es-fa-publica-relacio-forests-susceptibles-daprofitaments-apicoles-disponibles-partir-dia-1-setembre-2018/15232

Objecte del tràmit

  • - Delimitació dels àmbits d'aplicació.

  • - Definició detallada dels requisits, les condicions i els compromisos que han de complir l'apicultor i els assentaments.

  • - Establir un mètode d'adjudicació coherent amb l'activitat apícola i amb els objectius ambientals que es pretenen, així com també adequar-los a la normativa vigent.

 

Interessats/Sol·licitants

Persones que es dediquen a l'apicultura interessades en els assentaments.


 

Requeriments

1. Els apicultors, en la data de la sol·licitud, hauran d'estar convenientment inscrits en el Registre d'Explotacions Ramaderes (RERA). 

2. Hauran de tindre subscrita, i mantindre en vigor, al llarg de tot el període de concessió, l'assegurança de responsabilitat civil derivada de l'exercici professional de l'activitat apícola. 

3. Els apicultors respectaran la quantitat de ruscos que cada assentament puga suportar, d'acord amb allò que s'ha publicat en la relació de forests, en les quals s'establix la gratuïtat dels aprofitaments, amb una tolerància del 20% d'ocupació efectiva respecte del màxim tolerat en un assentament. 

4. Els ruscos o caixes de cada assentament han d'identificar-se individualment, d'acord amb el que establixen el Reial Decret 209/2002, de 22 de febrer, pel qual s'establixen normes d'ordenació de les explotacions apícoles, així com el Decret 12/1987, de 2 de febrer, del Consell, pel qual es regula i s'ordena l'activitat apícola a la Comunitat Valenciana. Esta identificació serà objecte de revisió anual per part de l'agent mediambiental. 

5. Així mateix, hauran de respectar les distàncies assenyalades en la normativa vigent respecte a altres abellars, camins, carreteres i nuclis de població a determinar per la conselleria competent en matèria d'explotació ramadera. Si es detecten altres abellars legalment establits fora de l'àmbit d'actuació d'este decret, les seccions forestals dels servicis territorials de Medi Ambient tractaran de reubicar els assentaments en altres zones de la mateixa forest en què es complisquen estos requisits, amb un informe previ a la direcció territorial corresponent. No obstant el que disposa el paràgraf anterior, la distància entre abellars en línia recta serà, com a mínim, de 1.000 metres, dins dels límits de la forest. 
La distància respecte de cultius citrícoles serà l'establida en l'Acord de 26 de març de 2010, del Consell, pel qual s'aproven mesures per a limitar la pol·linització encreuada entre plantacions de cítrics. 
La distància respecte d'altres cultius agrícoles s'adequarà al que determine la conselleria competent en matèria d'agricultura, i en els successius acords que adopte el Consell en esta matèria. 

6. Per a la ubicació i el manteniment dels assentaments, els adjudicataris requeriran l'assessorament de l'agent mediambiental de la demarcació forestal on s'ubique la forest.


 

Impresos associats

SOL·LICITUD DE GRATUÏTAT DELS APROFITAMENTS APÍCOLES DE FORESTS PROPIETAT DE LA GENERALITAT VALENCIANA

Llistat de normativa

Vegeu el Decret 71/2001, de 10 de junio

Vegeu la Resolució de 16 de gener de 2017

Vegeu la Resolució de 20 de juliol de 2017

vegeu la Resolució de 23 de gener de 2018, del director general de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental, per la qual es fa pública la relació d'assentaments en forests propietat de la Generalitat, en els quals s'estableix la gratuïtat dels aprofitaments apícoles disponibles a partir de l'1 de setembre de 2018.(DOGV nº 8235 de 15/02/2018)

Vegeu Resolució de 9 de març de 2018, del director general de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental, complementària a la Resolució de 23 de gener de 2018.

Llistat de seguiment

Adjudicació i denegació d'assentaments apícoles

 

Per a mes informació: GVA.es