La Conselleria d'Agricultura, a través de les Estacions Experimentals Agràries de Vila-real i Carcaixent, pertanyents al Servei de Transferència de Tecnologia, i en col·laboració amb la Mancomunitat de la Serrania, organitza aquesta Jornada sobre creació amb èxit d'una empresa agroalimentària, explicant per a açò amb la intervenció de 3 joves emprenedors agroalimentaris, a més d'un tècnic de la Generalitat Valenciana especialitzat en aquests temes, i acabant amb una taula redona amb la participació dels ponents i els assistents.

La Jornada està plantejada de forma pràctica i real, on els emprenedors plantejaran els problemes i solucions a l'hora de crear una empresa agroalimentària, les diferents opcions jurídiques d'empresa, exposaran els avantatges i inconvenients dels diferents models de negoci, etc., tot comentat des de la seua pròpia experiència personal com a emprenedors en el sector agroalimentari.

A més, el tècnic de la Generalitat, juntament amb els emprenedors, indicarà els diferents sectors en els quals es pot desenvolupar una empresa agroalimentària (medi ambient, agroturisme, obradors per a transformats agroalimentaris, ecològics, artesans, educació, gastronomia, salut, etc.); els passos a seguir; com assessorar-se; on dirigir-se; i com formar-se i informar-se per a crear una empresa agroalimentària, de manera que els assistents puguen tenir, en 20 o 30 minuts d'intervenció, una guia fàcil i pràctica sobre creació d'empreses, satisfent d'aquesta manera l'important desconeixement i dispersió que per al ciutadà té aquest tipus de qüestions.

En definitiva, amb aquesta Jornada es pretén fer accessible al ciutadà i facilitar i impulsar la creació de xicotetes empreses agroalimentàries de caràcter local, amb productes i serveis adequats a les actuals demandes dels consumidors, i que inclouen entre unes altres, l'adquisició de productes de proximitat; el caràcter social de l'empresa; els valors mediambientals i naturals; els productes ecològics; els productes artesans; el turisme rural; els productes nutritius i saludables; els aspectes educatius; i els valors gastronòmics.


Programa de la jornada: 

10:30 a 12:00 Exposició per part de 3 emprenedors agroalimentaris dels punts claus per a crear una empresa agroalimentària: què fer i com fer-ho - Luis Velázquez, de OLIESPAL-Olies de l'Alt Palancia, d'Altura (Castelló) - Manuel Mata, de MATAFRUIT-Agroturisme i ruta de la taronja, de Vila-real (Castelló) - Julio Quilis, de SAIFRESC-Productes ecològics, de Catarroja (València)

12:00 a 12:30 Passos a seguir: com assessorar-se, on dirigir-se i com formar-se i informar-se per a crear una empresa agroalimentària amb èxit Tècnic de la Generalitat Valenciana.

12:30 a 13:30 Taula redona amb la participació dels ponents i els assistents Moderador: Juan José Lliso, Tècnic de Recerca i Desenvolupament. Esp. en comercialització agroalimentària. Servei de Transferència de Tecnologia. Estació Experimental Agrària de Vila-real. Conselleria d'Agricultura, DT., CC i DR.

Ubicación:

  • Edificio Mancomunidad de la Serranía
    C/ Las Cruces, 46-1º
    46170 VILLAR DEL ARZOBISPO (VALENCIA)

Contacto:

  • Telf. 961645013

Per a inscriure't envia un correu a: <<<Estació Experimental Agrària de Carcaixent>>>