El municipi compta amb 22 cooperatives de treball, moltes de les quals s’han creat gràcies a la col·laboració d’ambdues entitats.

L’Ajuntament de Quart de Poblet i la Federació Valenciana de Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA) han ampliat la col·laboració que van iniciar en 2012, signant un nou conveni pel qual no solament qualsevol persona de Quart interessada a muntar un negoci podrà ser assessorada gratuïtament i acompanyada en tots els tràmits necessaris per a la constitució de la seua iniciativa empresarial sota la fórmula cooperativa, sinó que també es podrà accedir a multitud de recursos de formació i informació per a millorar les perspectives d’èxit d’aquestes iniciatives d’autoocupació. La signatura ha sigut subscrita per l’alcaldessa, Carmen Martínez, i pel president de FEVECTA, Emilio Sampedro.

La relació entre ambdues entitats es remunta a l’any 2012, quan es va signar el primer conveni en el marc del Pla d’Ocupació Local, amb l’objectiu de generar llocs de treball en el municipi. “En l’Ajuntament de Quart de Poblet portem des de 2008 incrementant les partides pressupostàries destinades al foment de l’ocupació i l’autoocupació i, en aquest sentit, el conveni amb FEVECTA ha tingut una important repercussió, per la qual cosa enguany hem optat per ampliar-ho, dotant-ho econòmicament per primera vegada, i introduint un paquet de quatre xarrades per a col·lectius amb majors dificultats d’inserció laboral, principalment, i un curs de gestió bàsica cooperativa, que s’uneixen al programa d’assessorament gratuït a emprenedors i emprenedores”.

Des de la Regidoria d’Ocupació i Promoció Econòmica, que dirigeix Juan Medina, s’ofereixen també altres serveis dirigits al foment de la iniciativa emprenedora, com els vivers d’empresa (cessió d’un local durant un any a cost zero), els microcrèdits o les ajudes a l’autoocupació.

Per la seua banda, Emilio Sampedro ha destacat que “la col·laboració amb l’Ajuntament de Quart i els tècnics del seu Centre d’Ocupació i Desenvolupament ha sigut sempre molt positiva i fructífera. No en va en l’actualitat existeixen 22 cooperatives de treball en el municipi dedicades a activitats diverses i moltes d’elles són el resultat d’un treball coordinat entre ambdues entitats. Ara amb la signatura d’aquest conveni anem a reforçar encara més aquesta col·laboració per a augmentar el nombre d’actuacions dirigides a les persones que desitgen emprendre un projecte”.

En l’actualitat, a partir de dues persones i una inversió inicial de 3.000 euros es pot constituir una cooperativa de treball a la Comunitat Valenciana. Sobre la idoneïtat i avantatges d’aquesta fórmula empresarial com a opció de emprendimiento s’ha referit el president de FEVECTA. Segons ha destacat, “hi ha moltes raons per a recolzar la iniciativa empresarial i emprenedora mitjançant la creació de cooperatives perquè s’ha comprovat que és una fórmula d’ocupació estable i de qualitat que ha resistit la crisi millor que altres fórmules, a més de disposar d’una ordre anual d’ajudes específica de la Generalitat Valenciana i un règim fiscal propi més avantatjós”.