• Els Grups d'Acció Local ‘Túria-Calderona’ i ‘Rurable’ estan desenvolupant el projecte mitjançant accions encaminades a atendre les necessitats de les dones en la nova ruralitat
  • La primera iniciativa, Hub Transiciona, és un programa de formació en el qual destacades professionals del sector transmeten quines són les eines necessàries per a ser una dona emprenedora

omunur

La Diputació de València, a través de l'àrea de Desenvolupament Rural que dirigix el diputat Ramiro Rivera, continua fent passos en el seu suport decidit a les dones del món rural. En esta ocasió, i després de la conclusió del ‘Informe estratègic sobre nova ruralitat’, que apuntava a la necessitat d'un relleu de gènere en territoris rurals, s'ha creat l'Observatori de la Dona en Nova Ruralitat. Este nou projecte té com a objectiu conéixer de primera mà les necessitats de les dones en la nova ruralitat i avaluar la seua realitat, executant accions que transformen el relleu de gènere en una cosa estable i constant.

 

Una de les primeres tasques de l'observatori ha sigut recollir les inquietuds tant de dones que ja han emprés, com de dones que s'enfronten a futurs desafiaments en matèria d'emprenedoria. Després d'això, es va posar en relleu l'absoluta necessitat de proporcionar a estes dones eines tàctiques que ajuden a desenvolupar una estratègia focalitzada a “saber què puc assumir” per a decidir “cap a on vull dirigir-me”.

Programa Hub Transiciona

A partir d'ací es posa en marxa la primera acció de l'Observatori de la Dona en Nova Ruralitat, el Hub Transiciona. Es tracta d'un programa de formació a través de trobades i xarrades que oferixen professionals del sector, amb un contingut molt específic i pràctic en matèries fonamentals com pot ser el màrqueting digital o l'obtenció de finançament.

En definitiva, Hub Transiciona se sustenta en xarrades enfocades cap a un públic objectiu, les condicions del qual (dones, ruralitat i indústria artesanal i tradicional) els fan proclius a rebre missatges adaptats al que suposa ser hui una dona emprenedora en territoris no urbans i en com les necessitats de trobar referents i xarxes de suport són molt més necessàries que a les ciutats.

Les xarrades es desenvolupen tots els divendres d'octubre a desembre, permetent-se l'accés als continguts de manera digital, facilitant la seua consulta en qualsevol moment, com a complement a la retransmissió de les mateixes en directe. Després de les xarrades, hi haurà tutories dirigides a tractar dubtes concrets de cada alumna participant i les dificultats comunes a les quals s'enfronten. La finalitat és generar estratègies d’èxit que servisquen d'exemple per a projectes situats en la nova ruralitat que puguen convertir-se en referents.

Estes xarrades estan plantejades en un esquema circular de comunicació, amb seguiment, feedback i implementació de millores sobre cada alumna.

Els professionals participants en la primera edició del Hub Transiciona ja estan treballant en l'actualitat en projectes (quasi tots propis), en els quals estan desenvolupant les disciplines que compartiran en les xarrades. D'esta manera, es presentaran casos reals, per la qual cosa moltes de les solucions que apliquen són útils des del mateix moment.

 

Com trobar finançament

Un dels aspectes que més maldecaps suposa per a les noves emprenedores és el que està relacionat amb el finançament. Per això, dos de les xarrades tracten sobre les opcions de finançament dels projectes, explorant iniciatives que van més enllà del finançament bancari tradicional.

De la mateixa manera, els GAL ‘Rurable’ i ‘Túria-Calderona’ narraran detalladament com ser eficaç a l'hora de presentar projectes a les convocatòries LEADER, resolent tots aquells dubtes que puguen sorgir.

Es tracta de la primera col·laboració entre els dos grups d’acció local que, amb el finançament de la Diputació de València, duen a terme una acció directa dirigida a dones en els seus territoris i amb un programa basat en les seues necessitats, la qual cosa posa una bandera en el camí cap al creixement, el canvi de paradigma i la dinamització dels territoris rurals.

+info: https://omunur.com/

Canal Youtube: https://www.youtube.com/@OMUNUR 
Perfil Linkedin: https://www.linkedin.com/company/omunur
Perfil Instagram: https://www.instagram.com/omunurcom/
Perfil Facebook: https://www.facebook.com/ObservatorioMujerNuevaRuralidad