La Direcció general de Desenvolupament Rural i Política Forestal impulsa el “Programa de formació contínua 2018 per a tècnics que desenvolupen les seues activitats en el Medi Rural”. Aquest programa engloba els cursos de la Secretaria General d'Agricultura i Alimentació del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient (MAPAMA). El seu objectiu és que aquesta formació siga un dels instruments de modernització i canvi del medi rural.

Per açò, aquest programa contempla el desenvolupament d'accions formatives, dirigides als col·lectius amb major incidència en el medi rural, i que es troben implicades en els processos de canvi que afavoreixen el desenvolupament rural, les noves tecnologies, innovació, assessorament, sostenibilitat i conservació de recursos i d'acció pel clima, entre uns altres.

Els cursos pretenen formar als tècnics que treballen en els diferents àmbits del medi rural, com a tècnics de les diferents administracions, Xarxes i Grups d'Acció Local, Organitzacions Professionals Agràries, Cooperatives i Associacions del medi rural, Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local i titulats universitaris que treballen en el sistema d'assessorament que es destina als possibles beneficiaris de les ajudes de la PAC sobre la gestió de terres i explotacions.

Els cursos presencials s'impartiran en instal·lacions adequades del MAPAMA.
Els cursos i jornades impartits en format on-line disposaran d'una plataforma web de formació específica.
Les classes emeses mitjançant videoconferència es realitzaran en aules del Ministeri o en el lloc de treball del conferenciant, i a través de l'aplicació específica de la plataforma web de formació.


Des de Divalterra volem fer enfasis en els cursos més pròxims a la formació tècnico-pràctica dels agents de desenvolupament rural, com són: 

  • Els actors del medi rural i el seu paper en la prevenció dels incendis forestals

Dates de Realització: Últim trimestre de 2018 (Madrid) 
Sol·licitud: <<< Clic ací >>>

  • X curs d'actuacions de restauració hidrològic-forestal per a conservació dels recursos naturals i mitigació de la desertificació i el canvi climàtic.

Dates de Realització:24 al 28 setembre. CENCA (S. Fernando H.)
Sol·licitud: <<< Clic ací >>>

  • Curs la planta forestal com a generador de rendes i component biològic de les actuacions de restauració en àrees mediterrànies.

Dates de Realització: 4 al 8 de juny (El Serranillo - Guadalajara)
Sol·licitud: <<< Clic ací >>>

  • ​3ª Edició del curs de formació sobre l'aplicació de la política europea de desenvolupament rural a Espanya.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Dates de Realització: 15 al 19 d'octubre CENCA (S. Fernando H.)
Sol·licitud: <<< Clic ací >>>

  • Curs turisme d'experiències en el medi rural 

Dates de Realització: Octubre. (Madrid).
Sol·licitud: <<< Clic ací >>>

 

+ INFORMACIÓ: 

Llistat complet de cursos MAPAMA: <<< Clic ací >>>

Pla de Formació MAPAMA 2018