Galeria empresarial de la Província de València

La Diputació de València i l'Ajuntament de València, a través de València Activa, han subscrit un conveni de col·laboració per a estendre la marca, eines i serveis del programa d'assessorament a la transmissió empresarial ‘Reactivem’, prestat per València Activa per a posar el valor la transmissió empresarial com una via de manteniment i creixement de l'activitat econòmica.

'Des de la seua creació, hem mediat en més de 120 traspassos, generant més de 120 oportunitats per a noves persones emprenedores. El seu èxit ha fet que altres institucions com la Diputació de València aposten per este servici clau per a reactivar les economies locals”, ha manifestat el tinent d’alcalde de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan.

“El programa ‘Reactivem’ de l'Ajuntament de València adquirix encara més sentit en els municipis rurals, ja que fomentant la continuïtat dels negocis locals s'evita la pèrdua de servicis en estos pobles, i d'esta manera es contribuix a fixar població al mateix temps que se recolza a les persones emprenedores”, ha explicat el president de la Diputació de València, Toni Gaspar.

‘Reactivem’, servici de transmissió empresarial

València Activa va posar en marxa ‘Reactivem’ al desembre de 2017 com un servei de transmissió empresarial, que intermèdia entre cedents i persones emprenedores per a convertir el tancament d'una empresa o el final d'una activitat en una oportunitat per a una persona emprenedora que pense donar-li continuïtat.

Este programa perseguix tres objectius molt concrets: recuperar les activitats empresarials viables i generadores d'ocupació que tancaran per causes alienes al funcionament de la pròpia activitat; fomentar l'autoocupació en activitats empresarials inclusives d'impacte social amb l'objectiu de mobilitzar, atraure i vincular activitats econòmiques entorn de les oportunitats de creació d'ocupació, i aconseguir una emprenedoria social amb l'objectiu principal d'incidir en la societat i es resolguen necessitats de la població.

 

Com ser part de la xarxa de municipis ‘Reactivem’

La Diputació de València, a través de la seua delegació de Desenvolupament Rural i polítiques contra la despoblació, coordina la xarxa provincial d'Agències de Desenvolupament Local (ADL) on participen més de 180 entitats locals i supramunicipals.

En una fase inicial es durà a terme l'adequació del sistema a un entorn multicentre, a través d'una iniciativa pilot en diversos territoris rurals de la província.  Els municipis i mancomunitats interessats a participar en el projecte de transmissió empresarial hauran de sol·licitar l'adhesió a l'acord a través de l'e-mail desarrollorural@dival.es. La Diputació de València aprovarà l'admissió dels municipis d'acord amb els objectius d'actuació de la delegació de Desenvolupament Rural i polítiques contra la despoblació.

Els municipis i mancomunitats admesos hauran d'identificar al personal tècnic en gestió del desenvolupament local o interlocutor del seu ajuntament o mancomunitat, responsable de la difusió del projecte, atenció i intermediació entre les parts participants en la transmissió d'empreses o negocis en el seu respectiu àmbit d'actuació.

+info: https://www.dival.es/content/valencia-activa-i-diputacio-de-valencia-salien-impulsar-leconomia-local-amb-el-servei-de-tra