Ajudes en matèria d'industrialització per a les associacions dels sectors del calçat, ceràmic, metal·lomecànic, tèxtil, joguet, marbre, fusta-moble i il·luminació, químic, automoció i plàstic de la Comunitat Valenciana, dins de la primera fase d'implantació del Pla estratègic de la indústria valenciana, per a l'exercici 2018. Indústria.

 

Actuacions subvencionables: 

1. Seran subvencionables d'acord amb les normes establides en la convocatòria, qualsevol dels següents projectes, desplegats entre l'1 de gener i el 31 d'octubre de 2018, que s'emmarquen en alguna de les següents actuacions subvencionables: 
1.1 Organització de programes de formació, trobades, seminaris i conferències destinats a fomentar la millora de la competitivitat i dels processos productius en el sector, o en la indústria valenciana.
1.2. Actuacions de foment de l'ecoinnovació i l'economia circular en el sector o en la indústria valenciana.
1.3. Actuacions que ajuden a la transformació del sector al model d'indústria 4.0.
1.4. Actuacions que fomenten la competitivitat de les indústries del sector mitjançant millores en l'eficiència energètica.
1.5. Participació agrupada en certàmens i activitats de promoció sectorial.

2. El pressupost mínim subvencionable del projecte global d'actuacions serà de 9.000 euros, IVA exclòs. Les sol·licituds el pressupost mínim subvencionable de les quals total no abaste aquest import seran desestimades.

 

Qui pot sol·licitar-ho?

1. Podran sol·licitar i ser beneficiàries d'aquestes ajudes les associacions empresarials i les agrupacions empresarials innovadores ,amb seu o domicili social a la Comunitat Valenciana, amb almenys tres anys d'activitat com a associació empresarial, i que acrediten estar vinculades a algun dels sectors industrials objecte d'aquesta convocatòria.

2. Els centres tecnològics per si mateixos no podran obtindre la condició d'entitat beneficiaria d'aquesta convocatòria, sense perjudici de poder participar com a entitat subcontractada o com a integrant d'un agrupació empresarial innovadora. 

3. No seran admissibles les sol·licituds presentades per fundacions, agrupacions o qualssevol altres entitats sense ànim de lucre que no estiguen degudament constituïdes com a associacions empresarials o agrupacions empresarials innovadores, i inscrites en els registres corresponents.

4. No podran obtindre la condició de beneficiàries les entitats sol·licitants en què concórrega alguna de les circumstàncies previstes en els apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

 

Quantia de l'ajuda / Procediment de pagament:

L'ajuda consistirà en una subvenció del 100% dels gastos que siguen considerats com subvencionables, si bé l'ajuda total minimis concedida a una única entitat no podrà ser superior a 200.000 euros en l'exercici fiscal en curs i els dos exercicis fiscals anteriors, conforme els límits i condicions previstes en el Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis.

 

 

Quan s'ha de sol·licitar?

El termini de presentació de sol·licituds serà des del18 de Gener fins al 19 de Febrer de 2018, els dos dies inclosos. 

 

Què s'ha de presentar?

1. Sol·licitud general de subvenció (segons el model normalitzat disponible en el mateix tràmit telemàtic).

1.1. Aquesta sol·licitud conté les declaracions següents:
- Declaració responsable de totes les ajudes obtingudes per als mateixos costos subvencionables, a fi de comprovar que no s'incompleix la prohibició d'altres ajudes, establida en l'apartat 4 del resolc sisé d'aquesta convocatòria.

-Declaració responsable que acredite que el sol·licitant no està incurs en les prohibicions per a obtindre la condició de persona beneficiària establides en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i en particular, que no és deutora de la Generalitat d'obligacions per reintegrament de subvencions.

1.2. D'altra banda, la conselleria competent en matèria d'indústria obtindrà, de manera directa a través de certificats telemàtics, l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, de conformitat amb la Llei 39/2015 i en els termes que preveuen els articles 18 i 19 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

No obstant això, el sol·licitant podrà denegar expressament aquesta autorització en la mateixa sol·licitud de subvenció, per a la qual cosa haurà d'aportar les certificacions següents:
- De l'Agència Estatal d'Administració Tributària, el certificat que acredite que el sol·licitant es troba al corrent de les seues obligacions tributàries.
- De la Tresoreria General de la Seguretat Social, el certificat acreditatiu del fet que el sol·licitant es troba al corrent en el compliment de les obligacions amb la Seguretat Social
- Dels serveis territorials de la Conselleria competent en matèria d'Hisenda, el certificat acreditatiu del fet que el sol·licitant no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.
Aquestes certificacions tindran una validesa de sis mesos des de la data de la seua expedició, d'acord amb el que estableix l'article 23.3 del RD 887/2006, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, general de subvencions.

Per a més informació sobre els tràmits i requisits, feu clic en: GVA.es