La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat presenta la 2a edició de la Universitat d’Estiu d’Aras de los Olmos (UVAO), fruit de l’estreta col·laboració entre la Universitat de València, la Generalitat Valenciana, Diputació de Valencia, i l’Ajuntament d‘Aras de los Olmos.
La 2a Edició de la Universitat d'Estiu de Aras de los Olmos (UVAO) sota el títol Astronomia i desenvolupament, tindrà lloc al Teatre Municipal (Plaça los Serranos, 3- Aras de los Olmos) els dies 24, 25 i 25 de juliol.

Aras de los Olmos i els pobles del voltant van ser declarats Reserva Starlight per la UNESCO en 2017. En conjunt són un dels catorze millors llocs del planeta per a observar el cosmos. Des de llavors, Aras de los Olmos s'ha convertit en un municipi referent com a centre neuràlgic per a la recerca astronòmica i per la seva posada en valor del patrimoni natural i científic en honor del desenvolupament de la regió muntanyenca valenciana.

No en va, l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València, l'observatori astronòmic universitari en actiu més antic de l'Estat Espanyol –fundat en 1909 i declarat d'utilitat pública en 1919–, està situat en la Muela de Santa Catalina, una zona privilegiada de la nostra Regió muntanyenca a 1.300 metres sobre el nivell del mar amb apenes contaminació lumínica. En l'actualitat és un centre científic de primer nivell en el qual es realitzen activitats de recerca, docència i difusió de l'Astronomia.

L'edició d'aquest any de la Universitat d'Estiu de Aras de los Olmos es dedica a estudiar la relació entre astronomia i desenvolupament, entre els avanços científics i les possibilitats que aporta l'univers a l'ésser humà. I és que parlar d'astronomia és parlar d'un camp de recerca que, pel seu enorme potencial per al desenvolupament sostenible de les zones rurals del territori, supera àmpliament les fronteres acadèmiques.

Les places estan limitades a 100 persones, que s'aniran cobrint per ordre d'inscripció online. La inscripció és gratuïta i està oberta a tota mena de públic.  La matrícula es farà  a través de la següent web:  projecció.uv.es

>>>>>>PROGRAMA DE LAS JORNADAS: 

>>>>>>>INSCRIPCIÓN: La matrícula se efectuará a través de la siguiente web: projecció.uv.es