Galeria empresarial de la Província de València

 

Tècnics del Servici de Desenvolupament Local de Divalterra i el Grup d'Investigació en Desenvolupament Territorial (GRIDET) de la Universitat de València s'han reunit en URBALAB Gandia, amb la col·laboració de l'ajuntament, amb diversos tècnics de La Safor per a ultimar un qüestionari que servirà per a analitzar els recursos, actors i dinàmiques que influeixen en l'economia local.

El projecte arriba a la seua fase final després de definir durant l'any passat la metodologia d'estudi, validada pels agents de desenvolupament local (ADL) que treballen en ajuntaments i mancomunitats així com per especialistes i professionals de sectors relacionats amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

La metodologia i els aspectes a analitzar s'han traslladat a un qüestionari que farà possible, a través de formularis web que seran accessibles des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet, que els agents del territori puguen plasmar la situació actual del seu àmbit d'actuació.

Jornada técnica

Els tècnics van comprovar a Gandia la funcionalitat de l'eina, que serà millorada pròximament amb les aportacions dels agents locals que faran el qüestionari més operatiu.

El qüestionari genera la informació que s'incorpora a la matriu READI (Recursos-Actors-Dinàmiques), una de les utilitats més interessants d'aquest qüestionari, ja que permet que cada territori es puga autoevaluar mitjançant sessions guiades presencials com la d'ahir a Gandia i a través d'avaluacions online, amb la finalitat de detectar les seues potencialitats així com els aspectes a reforçar.

Una vegada recopilades aquestes conclusions, Divalterra preveu presentar els resultats a la fi del mes de març per a, posteriorment, estendre la iniciativa a tota la província. A més, es preveu realitzar una anàlisi en profunditat de les avaluacions, que servirà per a contrastar els resultats dels diferents territoris, a més de conéixer la percepció que els diferents agents tenen d'una mateixa zona.