L'agricultura i alimentació ecològiques plantegen nous mètodes de producció en resposta a la creixent demanda per part de la ciutadania d'aliments sans i assegurances conreades mitjançant tècniques respectuoses amb el medi ambient. És molta la superfície destinada a produir aliments, restada als espais naturals, en la qual s'utilitzen tècniques intensives que impacten negativament en la qualitat tant dels aliments com del sòl fèrtil i deriven en la pèrdua de biodiversitat conreada i silvestre; erosió; eutrofització etc.
L'agricultura ecològica és la proposta de l'Agroecologia per al maneig sostenible dels agrosistemes i per a conservar la capacitat productiva de les nostres terres cultivables. Aquest maneig ecològic es basa a mantenir la fertilitat del sòl mitjançant l'equilibri proporcionat per la biodiversitat i el tancament de cicles de matèria i energia, i en el moment actual es presenta com a alternativa rendible, real, vàlida per a la recuperació ambiental i social d'àmplies zones rurals.
Objectius:
Descripció del curs:
Curs presencial
Durada: 35 hores
Professorat: Experts socis de SEAE i professionals del sector: Víctor Gonzálvez (SEAE), Dolores Raigón (SEAE-UPV), Rodolfo Canet (CDAS-*IVIA), Alfons Dominguez i Josep Roselló (SPEIT), Rosa Vercher (UPV), Anna Gomar (La Va unir), Ana Lladosa (*CAECV) i uns altres, a més d'empreses del sector.
Metodologia:
El curs es realitzarà mitjançant sessions presencials en horari de matí i vesprada. Les ponències es desenvoluparan en format classe magistral, debat o taula redona amb empreses del sector. A més, es realitzarà la visita a una o dues finques frutícolas ecològiques. L'assistència a almenys un 80% de les classes és obligatòria per a l'obtenció d'un certificat.
+info
<<< Preinscripció online >>>